14-08-2021 HUI, VESPRA DE LA MARE DE DÉU D'AGOST, GATA RECUPERARÀ L'ANTIQUÍSSIMA PEÇA MUSIC0-RELIGIOSA DEL CANT DE LA PALOMA. Alumnes de CODA interpretaran el cant melodiós després de la missa vespertina
en HISTÒRIA LOCALHui dia 14 d’agost' VESPRA DE LA MARE DE DÉU D’AGOST' tornarà a ressonar a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata' el CANT DE LA PALOMA' aquella peça musical originària del nostre poble que pels anys 70 va recollir el musicòleg salvador Seguí i va plasmar en el seu llibre Cancionero musical alicantino' que editava la Diputació Provincial d’Alacant en 1973. Amb informants ja majors' Seguí va poder muntar la música' més antiga que la lletra.
Alumnes de l’escola de música CODA interpretaran dalt del cor de l’església de Sant Miquel i després de la missa de les 20 hores' les estrofes de la festa de la Verge' la de les alfàbegues que ací a Gata també hi ha costum' l’Assumpat al Cel. Flauta travessera i guitarres ens transportaran a temps antics' per a reviure aquells sons i aquelles cantates.
Sols tenim un antecedent en 2009' quan sent regidora de Cultura María Vicenta Pedro José vaig poder unir a xiquets i xiquetes de l’escola municipal de música amb la música de la Rondalla Municipal' i va ser interpretat el Cant de la Paloma. Malgrat que cada any al blog del Cronista de Gata done a conéixer la necessitat de conservar el nostre patrimoni musico-religiós local' fins ara no s’ha pogut materialitzar en una aposta de conservació seriosa.
Hui' dotze anys després' l’església tornarà a sentir aquelles cançonetes que el cor que formaven Pepe el Sastre' Vicente Caselles i altres components' tots ells amb la música del Tio Vicent l’Organiste' cantava el dia de la vespra i el dia de la festa' abans de la ja també desapareguda processó de la mare de Déu dormida.
FONT: Cartell anunciador i fotos antigues del cor i processó' arxiu parroquial.