19-05-2021 LA FABRICACIÓ ARTESANAL DE SOMBREROS SIGNES DE GATA, PROTAGONISTES AL PROGRAMA DE TV EL HORMIGUERO (A3)
en NOTÍCIESHui dimecres 19 de maig Gata i la seua fabricació artesanal' en aquest cas de capells (sombreros) ha estat vista per tota Espanya per mig del conegut programa televisiu de A3 El Hormiguero. Una vegada feta l’entrevista a Sara Sálamo' una de les proves que porta al plató cada dia Jorge Marrón' ha sigut precisament fer dos capells (sombreros). Primer amb Maite i després amb Ángel' dos dels treballadors' i explicant-ho entre marron i José' un dels germans propietaris de la fàbrica de Sombreros Signes' han donat a conéixer aquesta tasca totalment artesanal. Fins i tot' el presentador Pablo Motos s’ha provat les dos peces acabades de fer.
A la pàgina del facebook del programa es podia lleguir una vegada emés el moment: Jorge Marrón Martín nos trae a Sombreros Signes Hats para hacernos sombreros al instante. #sombrero #sombrerodepaja #maquina #coser #plachar #amano #elhormiguero #SálamoEH
Per als que no he vist el programa podeu repassar-ho' PUNXEU ACÍ.
No és la primera vegada que El Hormiguero mostra artesania de Gata' ja que sempre té una guitarra darrere del presentador i els invitats' que pertany a la fàbrica de guitarres Bross.
SOMBREROS SIGNES DES DE 1968
La fàbrica s’ubica al final del carrer Lepanto. Allí deixa clar la data d’inici' 1968. Vos faig partícep d’un record que em va fer públic José Signes fill' recordant a son pare' quan va faltar fa uns mesos. Ahí es resumix la seua feina de comerciants:
Recorde molt els viatges per a vendre que feia amb mon pare' visitant mercaders' feriants i alguna tenda o magatzem dedicada a turisme o distribucions. Sempre i en moltes de les ciudats per les que passavem' buscàvem alguna sombrereria' sombrereria de qualitat' on ens passavem una bona estona mirant els aparadors i prenent idees i acabats' materials' hormes. Curiosament' mai entràvem. Fou en la primera Hijos de Candido Martin de Talavera de la Reina' que era sombrereria' fabricant i distribuidor' que mitjançant un representant d’ells (l’amic Angel Oliva)' que va localitzar un dels nostres sombreros' li va encantar i va manar a la seua fàbrica que volia que ens compraren eixe sombrero' aixina és que ens telefonaren i vam anar a visitar-los. El sombrero que volien era un canotier' que tenien una gran venda i tots fabricaven en grans quantitats en color natural' la diferencia amb el de Pepe' mon pare' era que el de Pepe era blanc.
FONTS: Fotos captures de pantalla del programa El Hormiguero (dimecres 19-5-2021) i pàgina facebook del programa. Informació facilitada per José Signes (Sombreros Signes).